Momsfritagelse og RAB

Reglerne for momsfritagelse og RAB giver ofte anledning til forvirring. I løbet af uddannelsen giver vi naturligvis en grundig forklaring af begreberne, men her er til start en hurtig gennemgang.

RAB er en forkortelse for Registreret Alternativ Behandler. Det er en blåstempling af behandlere, så klienter ved, at vedkommende har den fornødne uddannelse i sit fag.

I 1997 vedtog folketinget en paragraf, som gør alternative behandlere momsfri hvis de opfylder visse krav til uddannelse.

Kravene for momsfritagelse og RAB godkendelse er ens. Forskellen ligger primært i, at SKAT sørger for godkendelse af momsfritagelse, mens RAB opnås hos en brancheforening. Disse krav er senest opdateret i 2012 og ser nu således ud:

  • 300 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære
  • 250 timer i hovedfaget
  • 100 timers øvrig sundhedsfaglig undervisning, fordelt på:
    – 50 timer psykologi
    – 50 timer andre alternative behandlingsformer
  • 10 timers klinikvejledning/klientbehandling

Med i vores massageuddannelse (som består af en basis massageuddannelse. og en overbygning til skadesterapeut) følger mere end både de 250 timer i hovedfaget, og de 10 timers klientbehandling, der kræves. MassageAkademiet tilbyder derudover kurser i psykologi og i andre alternative behandlingsformer,

Altså er det eneste, du skal have eksternt, de 300 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære. Dette skal være påbegyndt inden du starter på overbygningen til skadesterapeut – og færdiggjort inden du kan gå op til din endelige eksamen.

(Kontakt os meget gerne for mere info om disse regler, eller for en anbefaling mht. hvor du kan tage anatomi mm.
Vær særligt påpasselig med online kurser, da det ikke er sikkert, at de kan godkendes i sidste ende.)

Med den fulde uddannelse fra MassageAkademiet, opfylder du altså alle kravene til RAB registrering og momsfritagelse.

Dette giver dig en stor fordel, ikke blot pga. din kunnen, men også ift. at være konkurrencedygtig.
Hvis din pris for en times massage f.eks. ligger på 500 kr, tjener du 500 kr som momsfritaget.
En massør, der skal opkræve sine klienter moms, tjener derimod kun de 400 kr til sig selv med samme pris.

 

Gode jobmuligheder

Massører fra MassageAkademiet bliver dygtige behandlere og er derfor eftertragtede når det gælder om at skulle finde job. Uddannelsen er lavet til folk, der har lyst til at bruge massagen professionelt, hvad enten drømmen er at starte egen klinik eller arbejde i fællesskab med andre.

Skolen har desuden et bredt netværk til at hjælpe dig igang. Hvis du som elev viser, at du brænder for faget og har flair for det, hjælper vi gerne med etablere kontakt til f.eks. klinikker, spa- eller helsehuse, virksomhedsaftaler mm.
Det kan være en rigtig god start på karrieren som behandler.

 

Merit

Hvis du allerede har anatomi mm. fra en anden uddannelse (f.eks. som sygeplejerske), giver vi selvfølgelig merit for dette.

Er du allerede uddannet massør, men mangler timer ift. momsfritagelse, så kan vi hjælpe.
Vi hører ofte historier fra folk, der har taget en massageuddannelse, men reelt ikke kan bruge den professionelt. Det kan være fordi, den er for kort og ikke opfylder kravene – eller blot fordi den ikke har indeholdt tilstrækkelige redskaber til at kunne holde til arbejdet, rent fysisk.

Det vil vi meget gerne gøre op med!
Vi tilbyder skræddersyede forløb, hvis du har en uddannelse af en vis længde.

Kontakt os for at få mere information om disse tilbud, eller se mere under “efteruddannelse.”